Web Analytics Made Easy - Statcounter

راحله کاردوانی دکتری مطالعات زنان و پژوهشگر حقوق خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که آیا محاسبه مهریه به نرخ روز وقوع عقد و تغییر قانون بر این اساس صحیح است یا خیر، اظهار کرد: این راه منطقی به نظر نمی‌رسد، در موضوع حقوق خانواده باید در سیستم قانونی ما تغییراتی ایجاد شود و اینکه صرفاً مهریه‌ای که در شرایط کنونی به دلیل درست اجرا نشدن سایر قوانین و فهم نادرست فرهنگی از پرداخت مهریه بین مردان، تبدیل به تنها پشتوانه زنان شده است، به نرخ زمان وقوع عقد محاسبه شود، تبعات منفی برای خانواده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از جمله تبعات منفی این روش محاسبه مهریه این است که ممکن است زنان به این سمت بروند که مهریه خود را در همان اوایل زندگی مشترک اجرا بگذارند تا ارزش مهریه آنها در طول زمان کاهش پیدا نکند. رابطه قانون و جامعه یک رابطه متقابل است، نباید به صرف وقوع یک سری تحولات و نوسانات، قانون به راحتی تغییر کند و تبعات منفی دوباره‌ای بر جامعه تحمیل کند.

کاردوانی اضافه کرد: یکی از مسائلی که به عنوان بهانه تغییر قانون مهریه مطرح می‌شود، بحث افزایش زندانیان مهریه است در حالی که باید در کنار فرهنگ سازی برای بازگرداندن نهاد مهریه به اهداف منطقی و درست آن، قانون را در این حوزه اصلاح کرد و با کیفرزدایی از نهاد مهریه و استفاده از ظرفیت مجازات‌های جایگزین، تلاش شود تا مردی به خاطر عدم پرداخت مهریه زندانی نشود.

این پژوهشگر حقوق خانواده با بیان اینکه در به زندان افتادن مردان در اثر عدم پرداخت مهریه، صرفا و به غلط، انگشت اتهام به سوی زنان است، خاطرنشان کرد: اگر این باور به وجود بیاید که مهریه معقولی تعیین شود و مرد خود را ملزم به پرداخت آن بداند و از ابتدای زندگی پرداخت آن را آغاز کند این مشکلات تبعاً گریبانگیر خانواده‌ها و جامعه نخواهد شد. در افزایش زندانیان مهریه، باید به نقش نوسانات اقتصادی و نیز عدم توجه مردان به عندالمطالبه بودن مهریه در هنگام ازدواج نیز توجه کرد تا همه بار مسئولیت این امر به سمت زنان نشانه نرود.

وی تصریح کرد: اصلاحات در حوزه مهریه به نفع مردان باید همراه با اصلاحاتی در بخش حق اشتغال و طلاق به نفع زنان باشد وگرنه تعادل اجزاء مختلف قوانین خانواده بهم می‌ریزد و زمینه سوءاستفاده مردان را فراهم می‌کند.

کاردوانی با اشاره به نوسانات پیش آمده در قیمت سکه و دائمی نبودن این نوسانات گفت: می‌توان با تصویب یک قانون موقت برای شرایط کنونی چاره‌اندیشی کرد اما نباید فراموش کرد که پیش از تصویب هر قانونی به خصوص در حوزه خانواده باید در مورد اثرات مثبت و منفی آن اندیشه کرد.

این پژوهشگر حقوق خانواده ادامه داد: ایجاد پیوند بین تأمین اجتماعی با تأسیس‌های حقوقی همچون نفقه و مهریه از راهبردهایی است که توجه به آن می‌تواند از تمرکز زنان بر مهریه بکاهد. تعداد زنانی که هرگز مهریه خود را مطالبه نکرده و آن را نگرفته‌اند چند برابر زنان مطالبه‌کننده مهریه است و از این باب احساس مثبتی در زنان جامعه ایجاد نمی‌شود، با بیمه مهریه و نفقه و پرداخت تدریجی این حق بیمه توسط مردان می‌توان از آسیب‌های اجتماعی و مشکلاتی که اکنون با نوسانات قیمت سکه ایجاد شده است، کاست.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، ‌عاشقانه تاریخی «مست عشق» با حضور پارسا پیروزفر و شهاب حسینی که این روزها رکورد گیشه سینما را با ۵۰۸,۶۸۷,۵۲۵,۰۰۰ ریال در کمتر از دو هفته شکسته، دوباره اسم پارسا پیروزفر را نقل محافل سینمایی کرده است. این درحالی است که به زعم منتقدان جدی این فیلم هم با وجود ایراد و اشکال های فراوان، حضور چهره کاریزماتیک و محبوب این بازیگر روی پرده نقره ای یکی از دلایل اقبال و فروش این فیلم یه حساب می‌آید. به نظر می‌رسد پارسا پیروزفر که همچنان در شمایل جوان خوش سیما و معصوم سینما ۵۰ سالگی را از سر گذرانده، مسیر حرفه‌ای و بی حاشیه ‌اش را در سینما به آرامی طی می‌کند.

پیروزفر با داشتن چهره، ‌فیزیک و استایل بازی منحصر به خودش، شانس بازی در نقش های منفی و بدمن های سینما به ندرت، نصیبش شده و همان معدود نقش‌های منفی سینما نظیر یوسف «مهمان مامان» مهرجویی یا بهمن خان سریال «یاغی» بیشتر از ایجاد تنفر و انزجار، مخاطب را با او سمپات می‌کند.

فیلم سینمایی «نقاب» و نقشی که پارسا پیروزفر در آن دارد شاید تنها موقعیت سینمایی است که به پارسا پیروزفر جوان این فرصت را داد تا شرارت و خباثت را از پشت چشمان معصومش بیرون بکشد و شمایلی متفاوت از پارسای محبوب را به رخ مخاطب بکشد.

فیلمی ساخته کاظم راست‌گفتار که یکی از پدیده‌های گیشه سال ۱۳۸۴ شد و سکانس‌هایی از آن همچنان در میان طرفداران و مخاطبان سینما دست به دست می شود. پارسا پیروزفر در این فیلم نقش پسر خوش‌سیما اما شیادی را بازی می‌کند که علاوه بر تبحر در قمار و بازی پوکر با ورود به زندگی زنان ثروتمند از آنان اخاذی می‌کند. او با امین حیایی همدست می‌شود و به سراغ زنان ساده اما سرمایه دار می‌رود و با رابطه گرفتن و فیلمبرداری و تهدید و اخاذی‌های کلان از آنها جدا می‌شود.

کاراکتر نیما در فیلم «نقاب» تا قبل از قاچاقچی بی‌رحم سریال «یاغی» تنها نقش منفی کارنامه حرفه‌ای این بازیگر محسوب می‌شود.

فیلم رکوردشکنی که نقدهای تند و تیزی را متحمل شد ؛ ماجرای مست عشق پارساپیروزفر و شهاب حسینی | وقتی کمدی دیگر پیشتاز فروش نیست

کد خبر 849570 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم پارسا پیروزفر بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران

دیگر خبرها

  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • خطا از مردان، تنبیه برای زنان! از تغییر قانون مهریه تا محرومیت از حضور در ورزشگاه
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد
  • «بی‌حجاب، مزاحم ماست، نباید تحمل شود»- طراح لایحۀ حجاب و عفاف/ ابوالفضل اقبالی کیست؟